Desestimat prec canviar Avinguda Joan Carles I per Avinguda República
Les entitats comptaven amb el suport de més de 1.300 veïns i veïnes

Les tres entitats: Assemblea Nacional de Catalunya Gavà, la secció local d’Òmnium Cultural i el col·lectiu La Mata de Jonc van presentar el prec, a la sessió plenària amb el suport de 1.329 veïns i veïnes de Gavà, instant a l’Ajuntament “a canviar el nom de l’avinguda de Joan Carles I pel de l’avinguda de la República”.

En el text presentat les entitats i la ciutadania que dóna suport al prec, exposen que “el poble de Catalunya, a les últimes eleccions, vam dir majoritàriament que volem República, la monarquia no ens representa” i afegeix que “el Ple Municipal del passat 26 d’abril va aprovar per amplia majoria la reivindicació d’un referèndum per tal de sotmetre a la ciutadania la possibilitat d’esdevenir República”.

El prec contínua demanant “treure de la nostra ciutat els símbols que menystenen la voluntat majoritària i democràtica per d’altres que es fonamentin en els valors republicans d’igualtat, llibertat i solidaritat”.

El portaveu del govern municipal, Jordi Tort, va explicar els arguments per desestimar la proposta. En primer lloc va explicar que “en qualsevol canvi de nomenclàtor responem de la mateixa manera per evitar problemes administratius al veïnat ja que han de modificar els registres de la propietat, escriptures i documentació com DNI i passaport”.

A banda d’això, Tort va afegir que “davant del resultats de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre, dubtem que hi hagi una majoria expressa per realitzar aquest canvi de nom. Gavà és una ciutat diversa on conviuen amb llibertat i respecte sentiments patriòtics i polítics contraposats i la nostra voluntat com a govern és tendir ponts i no dinamitar-los”.

El portaveu del govern municipal va anunciar que “nosaltres estem compromesos amb els valors republicans d’igualtat, llibertat i fraternitat i defensem valors com la llibertat, la democràcia i la memòria històrica, per això avancem que el proper 15 d’octubre, coincidint amb el seu assassinat pel franquisme, dedicarem un carrer a Lluís Companys”