Detingudes a Gavà i Cornellà per empenyorar joies falses
Detingudes a Gavà i Cornellà per empenyorar joies falses

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones per empenyorar joies falses en establiments de compravenda d’or de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les joies fraudulentes estaven fabricades per superar les proves efectuades per aquesta mena de comerços.

Les dues autores realitzaven una falsificació d’alta qualitat amb la qual aconseguien estafar al personal experimentat que regentava aquests establiments, situats a Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Rubí, segons han informat aquest dimarts els Mossos d’Esquadra.

El mètode que utilitzaven es basava en el pes significatiu de les peces, la qual es devia a la seva fabricació amb ferro o coure i tan sols tenien un xapat exterior en or, detallen fonts policials.

Després de veure que ambdues dones no tornaven a recuperar les joies, en finalitzar el contracte, les víctimes van fer proves més exhaustives que van confirmar l’estafa i ho van denunciar a les autoritats.

Davant les evidències, els agents han detingut a Cornellà i a Gavà a les dues dones, de 23 i 25 anys, com a presumptes autores d’un delicte d’estafa. Les detingudes han quedat en llibertat després de declarar en seu policial i estan a l’espera de la citació del jutge.