Detinguts dos lladres a centres comercials

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 9 de febrer dos homes, de 40 i 28 anys respectivament i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de sis robatoris amb força i d’un delicte de falsedat documental.

La investigació es remunta al dia 5 de febrer quan els investigadors van tenir constància que s’havien produït tres robatoris amb força en botigues d’un centre comercial de Sant Boi de Llobregat. En arribar al lloc dels fets van constatar que el mètode utilitzat pels lladres per entrar als establiments comercials havia estat el butró: després de violentar el sostre del centre comercial van accedir als conductes de l’aire que, al seu torn, permetien arribar a les botigues a través d’un fals sostre. D’aquesta manera aconseguien evitar l’activació de les alarmes. En aquests tres robatoris es van endur 1.278 euros de caixes enregistradores i 3.349 d’una de les caixes fortes.

Les primeres indagacions

Les primeres indagacions van conduir els policies cap a dos sospitosos i un vehicle de lloguer amb el qual es desplaçaven. Les gestions posteriors els permeten establir que els lladres s’allotgen temporalment en uns apartaments de Gavà i el dia 6 de febrer van establir una vigilància dels dos investigats.

El dia 6 de febrer a la nit els investigadors van observar com els dos lladres sortien de l’apartament amb el turisme que havien llogat i es dirigien a l’entorn d’un centre comercial de la localitat de Sant Quirze del Vallès. Unes hores més tard van veure com, ja de matinada, tornaven de nou a l’apartament. El dia 7 de febrer van seguir la mateixa rutina que al dia anterior.

El dia 8 de febrer els investigadors van tenir coneixement de la consumació de tres robatoris amb força a botigues de telefonia al centre comercial de Sant Quirze del Vallès. En aquesta ocasió els lladres van accedir traient les plaques d’un fals sostre que permetia anar fins als magatzems de les botigues i així evitar de nou que les alarmes s’activessin. Es van endur 3.300 euros i 84 telèfons mòbils.

El fet que haguessin actuat novament va provocar que els investigadors establissin un dispositiu policial per a la seva detenció el mateix dia 8 de febrer. Els agents van arrestar un dels dos homes quan conduïa el vehicle de lloguer cap al migdia i, a l’altre, una hora després a l’apartament de Gavà. Al vehicle els agents hi van localitzar dos intercomunicadors, una llanterna i tres telèfons mòbils sostrets d’una de les botigues.

Material incautat

A l’entrada que es va fer a l’apartament, els investigadors hi van localitzar 79 telèfons mòbils i 7.470 euros. A més, un dels dos detinguts duia 480 euros que, sumats, feien la xifra de 7.950 euros, quasi la quantitat exacta producte dels robatoris.

A més, a l’escorcoll domiciliari també hi van trobar dos rellotges i dos auriculars, sostrets en un dels robatoris d’una de les botigues de telefonia a banda d’un plànol manuscrit corresponent a la ubicació dels establiments violentats al centre comercial de Sant Quirze del Vallès. Els dos lladres van acreditar la seva identitat amb cartes d’identitat romaneses falsificades motiu pel qual també se’ls atribueix un delicte de falsedat documental. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 10 de febrer i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.