Andalucía

La Casa de Andalucía de Gavà celebra el seu dia més especial el proper diumenge 3 de març: l’entitat organitza un festival de música i ball a la plaça de Jaume Balmes per tal de commemorar el Dia d’Andalusia, que té lloc cada any el 28 de febrer. En aquest festival, tal i com ens explica la presidenta de l’entitat gavanenca, Conchita Benjumea, “actuaran tots els nostres quadres de ball de l’associació, que estrenaran balls i vestuari i estan molt il·lusionats amb aquest dia.

Benjumea posa en valor que “hi haurà una representació de diferents estils de ball andalús, no només les sevillanes, sinó que també hi haurà ball contemporani o clàssic, per exemple. La idea és oferir un tast dels balls que els nostres professors imparteixen en els nostres cursos al llarg de tot l’any”.

A l’associació li hauria agradat “fer aquest acte a l’Espai Maragall, tal i com el vam fer l’any passat, però el diumenge 3 de març ja estava programat i no podíem fer-lo allà”, explica Benjumea, qui destaca d’altra banda que, “com que l’American Lake se’ns hauria quedat petit, vam decidir fer l’acte a l’aire lliure com ho hem fet en moltes altres ocasions, no serà la primera i només esperem que el temps ens acompanyi”.

La Casa de Andalucía porta “molts anys celebrant a Gavà el Dia d’Andalusia perquè és un dia molt especial per l’entitat, és un dia que portem molt a dins i el volem celebrar amb respecte, estima, i amb el caliu dels membres de l’associació”. L’acte del dia 3 donarà inicia a les 12 del migdia i, en acabar al migdia, hi haurà un dinar de germanor on cada assistent s’haurà de portar el seu menjar i la seva beguda. És un dinar que, com la resta de l’acte, “vol potenciar la germanor entre els membres de l’entitat i els amics i simpatitzants de la nostra cultura, per descomptat, és obert també a la resta de la ciutadania de Gavà”.

I com sempre, l’objectiu al darrere d’aquest i de tots els esdeveniments que organitza la Casa de Andalucía passa per “la promoció del nostre folklore, tot recordant que la cultura andalusa no és només cantar i ballar perquè Andalusia ha parit molts escriptors, dramaturgs, pintors o poetes, per exemple”.