Dia de Andalucía 2024

Gavà ha celebrat aquest dissabte el Dia de Andalucía, que oficialment es commemora el 28 de febrer, amb una acte a l’Espai Maragall organitzat, de manera conjunta, per la Asociación Cultural Andaluza i la Casa de Andalucía de Gavà.

L’esdeveniment, va comptar amb la presència de l’alcaldessa Gemma Badia qui, en la seva intervenció, va destacar “l’emotivitat de l’acte i el paper cabdal  d’ambdues entitats alhora de mantenir viu el sentiment de pertinença a la seva terra i, a la vegada, refermar la integració i dinamitzar la vida ciutadana, perquè del que es tracta és de sumar”. Badia va agrarir a tota la comunitat andalusa que “un dia va decidir venir a aquí per crear un futur millor i iniciar una nova vida, perquè la vostra presència ha fet de Gavà el que és avui, una ciutat plural i acollidora”.

A l’inici de l’acte, i després de fer sonar els himnes d’Andalusia i Catalunya, la presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà, Conchi Benjumea, va recordar que “els nostres avis i pares que, sobretot als anys 60 i 70, van deixar Andalusia cercant una vida millor. Molts van venir a Gavà, un ciutta meravellosa, amb una teixit cultural grandiós de la qual m’enorgulleixo de pertànyer, com també m’enorgulleixo de ser andalusa”.

La presidenta de la Asociación Cultural Andaluza, Amparo Atencia, va assegurar que “ser andalús és un sentiment” i va lloar “el caràcter alegre i acollidor de la gent d’Andalusia un poble obert i pont entre cultures i a la vegada, ple de riquesa i de lluita, com la viscuda al camp per reivindicar la dignitat de treballar la terra”.

Després dels parlaments es va poder gaudir de l’actuació d’un quadre de ball de cadascuna de les entitats i, tot seguit, hi va haver el concert de la pianista Miranda Fernández, que combina flamenc, jazz i latin i va presentar el projecte 88-M, un homenatge a la figura femenina dins del flamenc.