Dia de la Murtra 2022
La celebració tindrà lloc aquest proper diumenge, 13 de març, de 10 a 13 hores

Aquest diumenge, 12 de març, se celebra una nova edició del Dia de la Murtra, una jornada lúdica on els participants podran gaudir d’una visita guiada d’aquest espai natural, i una jornada de plantació de plantes autòctones i retirada d’exòtiques amb la finalitat d’afavorir la biodiversitat pròpia d’aquests espais i preservar la qualitat dels seus hàbitats.

Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer als ciutadans aquest espai natural i també recordar l’antiga diada festiva en què els gavanencs és reunien plegats a la llacuna per pescar anguiles cada primer diumenge d’agost, fins a mitjans dels anys 60.

La Llacuna de la Murtra és un espai natural de Gavà que forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, i gaudeix de la consideració de zona d’especial protecció per a les aus. En aquest espai natural podem trobar diversitat de vegetació típica de les zones humides com es el canyissar, lliri groc i bosc de ribera i també fauna com l’ànec collverd, la fotja i el cabusset que nidifica en aquesta zona humida, i altres espècies com la tortuga de rierol que habita en aquesta zona.

La jornada d’aquest diumenge té l’objectiu de continuar donant a conèixer aquest espai a la ciutadania, aquesta activitat està inclosa dins del 17è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, i de les Activitats als Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Més informació i inscripcions al telèfon 93 479 32 01. L’Ajuntament de Gavà posa a disposició dels inscrits un autocar gratuït que sortirà de la plaça Jaume Balmes a les 9:30 hores