Dia de La Murtra 2024

El diumenge, 10 de març, se celebra una nova edició del Dia de la Murtra, una jornada lúdica on els participants podran gaudir d’una visita guiada d’aquest espai natural, participar en un taller de rastres d’animals i col·laborar en la millora d’aquest espai mitjançant la retirada d’espècies exòtiques invasores.

Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer als ciutadans aquest espai natural i també recordar l’antiga diada festiva en què els gavanencs és reunien plegats a la llacuna per pescar anguiles cada primer diumenge d’agost, fins a mitjans dels anys 60.

La Llacuna de la Murtra és un espai natural de Gavà que forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, i gaudeix de la consideració de zona d’especial protecció per a les aus. En aquest espai natural podem trobar diversitat de vegetació típica de les zones humides com es el canyissar, lliri groc i bosc de ribera i també fauna com l’ànec collverd, la fotja i el cabusset que nidifica en aquesta zona humida, i altres espècies com la tortuga de rierol que habita en aquesta zona.

La jornada del proper dia 10 de març té l’objectiu de continuar donant a conèixer aquest espai a la ciutadania, aquesta activitat està inclosa dins del 16è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, i de les Activitats als Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Les persones interessades poden fer la seva inscripció trucant al 93 479 32 01.

L’Ajuntament de Gavà posa a disposició dels visitants un autocar gratuït que sortirà de la plaça Jaume Balmes a les 9.30 hores