Dia del Patró de la Policia 2018

Gavà ha celebrat, aquest dijous, el dia del patró de la policia amb un acte a la sala de Plens, durant el qual s’ha volgut reconèixer la tasca dels agents municipals. Durant la vetllada es van lliurar els trofeus als guanyadors de les diferents competicions esportives i les plaques i distincions per reconèixer els mèrits col·lectius i individuals, assolits pels agents, i també per algunes persones externes al cos, durant els darrers mesos.

En la seva intervenció, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va agrair “l’entrega i coratge dels agents” que “esdevé especialment valuosa en moments difícils com l’actual, quan el to polític embolcalla el clima social”. Tot i això, Sánchez els ha felicitat perquè “heu sabut actuar amb mesura, i prova d’això és que a la nostra ciutat s’ha mantingut la bona convivència i la pluralitat. Gavà ha estat un exemple d’espai de civisme i de democràcia”.

L’alcaldessa ha recordat que “tal i com rebel·len les dades de la darrera Junta de Seguretat, el nostre municipi és un dels més segurs de la zona metropolitana, i això és gràcies a la vostra professionalitat i a la capacitat de coordinació amb la resta de cossos. És per això, que Gavà se sent orgullosa de la seva policia. La ciutadania però, cada vegada és més exigent, per això us demano que treballeu amb la mateixa eficàcia”. Sánchez també va dedicar paraules de record al sergent Antonio López, mort en acte de servei en el tiroteig del costat del tanatori a l’estiu del 2017.

Durant l’acte també s’ha destacat l’esperit solidari de la policia amb la campanya de venda d’escuts solidaris #pelvalents per recollir fons contra el càncer infantil a la qual Gavà s’ha sumat. Segons el caporal, Jordi Cartuchá, “la resposta està essent fantàstica i el repte dels 2000 s’assolirà” . Recordem que la iniciativa, on hi participen centenars de municipis, és aconseguir 300.000 euros per construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona a l’Hospital Sant Joan de Déu. De moment, ja s’han recaptat 120.000 euros.

Durant la vetllada també es va agrair la tasca feta pel sergent Guillermo Callado que en les darreres setmanes ha assumit el comandament del cos de manera transitòria fins a l’arribada del nou cap que, segons ha precisat l ‘alcaldessa, “es produirà en breu”.

El duet musical Soulmates va ser l’encarregat de posar el punt i final de l’acte amb la interpretaciJunata de Seguretat s agents sa,deposar elpny i final de la’nes ha assumit el comanadament del cos de manera trasniter ó de dues peces.