Dia Europeu de la Mediació 2020
Patricia García i Stéphane Wickaert han visitat Ràdio Gavà.

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu de La Mediació, que se celebra arreu el 21 de gener, a Gavà s’ha preparat una activitat. Concretament un taller i una obra de teatre fòrum que protagonitzarà l’alumnat de les Escoles Núria per a altres estudiants del centre. La proposta tindrà lloc el dimecres 22 de gener i arriba de la mà del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Gavà. Aquest servei, que funciona a la ciutat amb el suport de la Diputació de Barcelona des de fa més d’una dècada, compta amb un grup de professionals que ajuden en la gestió de conflictes com a tercera part imparcial i neutra.

La seva la funció és apropar les parts per tal que puguin restablir la comunicació i trobar solucions al problema de manera autònoma i satisfactòria per a totes les parts implicades. La idea, segons explica una de les tècniques del servei, Patricia Garcia, “és estar al servei de la ciutadania i contribuir a la bona convivència ciutadana i al foment de la cultura de la pau”

El rol del mediador passa per facilitar el procés d’acompanyament a la gent perquè persi mateixa puguin trobar les solucions més sostenibles per ambdues parts. Els mediadors ni jutgen ni dicten que cal fer i els problemes més habituals on els cal actuar són assumptes familiars, ja siguin temes de separacions, herències, mala comunicació amb fills o pares o temes veïnals ja siguin sorolls o altres malentesos al si d’una comunitat.

Com sol.licitar la mediació?

El Servei a Gavà s’ubica al SIAD, al carrer de la Generalitat de Catalunya, 7. L’horari d’atenció és el dilluns, dimecres i dijous de 10 a 19 hores i el telèfon de contacte és el 93 263 92 28. El correu electrònic és mediaciociutadana@gava.cat.

Podeu escoltar aquí l’entrevista a Amb G de Gavà