2012-olivera-drets-humans

2012-olivera-drets-humans

Olivera dels Drets Humans ubicada al Parc de la Torre Lluc

Gavà commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb la col·locació d’una olivera al Parc de la Torre Lluc

Els ciutadans poden penjar-hi missatges de bones intencions relacionats amb el respecte als drets humans al món

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Àrea d’Igualtat I Ciutadania de l’Ajuntament de Gava amb motiu de la celebració, el 10 de desembre, del Dia Internacional del Drets Humans. L’acció consisteix en la col·locació d’una olivera al Parc de la Torre Lluc, on la ciutadania en general, però especialment els infants, poden penjar-hi missatges a partir del mateix dilluns 10. L’olivera dels drets recull així les bones intencions  dels ciutadans relacionades amb el respecte als drets humans al món. L’olivera romandrà en el parc fins el dia 2 de gener i després, del 2 al 4 de gener, estarà a l’interior del Campament del Carters Reials. La tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha assegurat que la intenció és potenciar la sensibilització i la participació, és a dir, que la ciutadania prengui la paraula per dir com es volen construir les ciutats i els pobles en base als drets humans. Blanco no passa per alt la importància que té que, en aquest procés de la construcció de les ciutats de drets, “la ciutadania prengui un paper actiu i un protagonisme, i que a partir d’aquesta participació ciutadana pugui ser efectiva aquesta manera d’entendre la ciutat i de construir la ciutat del present i del futur”.

La tinenta d’alcalde també ha destacat la importància d’un fet directament lligat a aquesta iniciativa: la participació de Gavà en la I Trobada Mundial de Governs Locals per la Ciutat amb Drets, on la nostra ciutat exposarà les seves experiències i reflexions entorn a com es concreta el dret a l’habitatge i com es posa en relació amb altres drets. La trobada tindrà lloc a les ciutats franceses de Saint-Denis i Aubervilliers del 10 al 12 de desembre, i serà en aquest marc on la ciutat de Gavà “mostrarà la seva voluntat de signar la Carta-Agenda Mundial dels Drets Humans a la Ciutat”. La participació gavanenca es concretarà en una taula rodona que tindrà lloc el dimarts 11 a partir de les 15:45h, i en la que, a banda de Blanco, hi participaran entre d’altres el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Jaume Saura; els alcaldes d’Alvorada (Brasil), Loures (Portugal) i Bobigny (França); el Director Executiu de la Fundació de Drets Humans de Corea del Sud; i un investigador del Centre d’Investigació dels Drets Humans i d’Educació de la Universitat d’Ottawa (Canadà).

El Ple de l’Ajuntament de Gavà es va adherir a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans el 26 de febrer de 2004.