Discapacitat
Gemma Badia va dirigir unes paraules als assistents a l'acte

El passat dissabte, 3 de desembre, Gavà va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb un acte central al migdia a la plaça Josep Tarradellas, just al mig de la Rambla. A l’acte hi van assistir tant ciutadans com regidors de l’ajuntament que volien mostrar amb la seva presència el seu suport a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. L’acte va comptar també amb la presència de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

En el decurs de l’acte es va llegir un manifest, redactat per la Comissió per a la Inclusió a Gavà, en el que es reivindicava “la importància de la inclusió i la construcció d’una ciutat on totes les persones se sentin integrades en tots els aspectes de la seva vida”.

La jornada reivindicativa de dissabte estava dedicada, tal i com va destacar Badia, “a la inclusió laboral a petició de la Comissió per a la Inclusió de Gavà, que s’ha de dir que fan una feina molt important al municipi que s’ha de posar en valor”. Aquesta Comissió, recordem-ho, és un espai de participació ciutadana que engloba entitats de persones amb discapacitat, persones amb discapacitat a títol individual, escoles, entitats i personal tècnic municipal de diferents àrees, i que té la missió d’afavorir la transversalitat a què obliga la discapacitat, a més de reflexionar i proposar accions que ajudin a assolir aquest objectiu.

La inclusió laboral de les persones amb discapacitat “és un tema que ens preocupa moltíssim, tant a l’Ajuntament com a aquesta Comissió per a la Inclusió, perquè se’ls hi ha de donar sortida i s’ha de demostrar clarament la inclusió en el món laboral de les persones amb discapacitat, no només de la mà de la Comissió sinó també per descomptat de la mà de els empreses”.

En aquest sentit, Badia va destacar la publicació d’una Guia per l’Ocupació que “el que pretén és demostrar a les empreses quins són els avantatges que s’aconsegueixen en contractar persones amb discapacitat, com ara beneficis fiscals. La guia també informa d’altres temes com ara els percentatges que han de complir o les normatives que han de complir”.

Segons l’alcaldessa, aquesta guia “demostra la força que s’està fent servir des de la Comissió per a la Inclusió, que ha generat un ideari per les persones amb discapacitat de cara a que hi hagi una formació i una sensibilització que és molt important ja que, sense cap dubte, la cohesió de la societat i la inclusió d’aquestes persones passa per la sensibilització de la resta de la població”.

Per tant, i tot i que “la tasca que està fent aquesta Comissió és magnífica i Gavà és una ciutat molt inclusiva”, la veritat és que “sempre es pot fer més, ens queda recorregut per fer, i en això estem amb accions com ara adequant els carrers, fomentant la inclusió a les escoles o a la feina, i potenciant també les polítiques formatives”.

El mateix dissabte també es va inaugurar l’exposició itinerant “Ideari per la inclusió”, una exposició que enumera i reivindica les claus de les persones amb discapacitat creada en el si de la Comissió.