Dia Mundial del Medi Ambient 2020

Gavà es vol sumar al Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any amb un format virtual, degut a l’estat d’alarma vigent, per la situació de pandèmia mundial, i amb un feix d’activitats per conèixer el medi natural que ens envolta.

Es tracta de propostes “per a assolir hàbits de vida més sostenibles i reflexionar sobre el nostre paper davant d’aquests nous reptes” després que “s’hagi posat en evidència l’impacte de l’activitat humana sobre el planeta i la importància de preservar els ecosistemes que ens envolten com a mesura de protecció davant altres pandèmies, però també per evitar altres conseqüències a nivell socioeconòmic i sobre la nostra salut”

PROGRAMA D’ACTIVITATS

2 de juny

17:00 h Alimentació Residu 0

Taller per assolir uns hàbits d’alimentació saludable i sostenible. Inscripcions a l’Instagram de @gavajove o al 618762772

4 de juny

17:00 h Cosmètica residu 0

Taller de receptes de cosmètics casolans. Rutines d’higiene i consells per mantenir el lavabo amb productes residu 0.

Inscripcions a l’Instagram de @gavajove o al 618762772

 5 de juny

10.30h Diàleg virtual: Ara que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?

Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Més informació i inscripcions

18h Cloenda Bioblitz Metropolità. Recerca sobre fauna i flora als parcs i platges metropolitanes. Instagram @parcsplatgesamb

Organitza Àrea Metropolitana de Barcelona

Més informació

Dijous 11 de juny

12h Webinar: “Els Hàbitats Naturals de Gavà”. Gavà és un municipi format per un ric mosaic de paisatges d’elevat valor paisatgístic. Aquests, es corresponen amb una gran varietat d’hàbitats naturals, alguns d’ells força singulars, i que alberguen una interessant biodiversitat. En aquest webinar coneixerem els diferents hàbitats que trobem a Gavà i quins en son els aspectes més rellevants.

A càrrec de Jordi Carreras professor del departament de biologia vegetal de la UB.

Organitza Ajuntament de Gavà

Inscripcions a comunicacioambiental@gava.cat

Del 3 a l’11 de juny

Exposició digital “Gavà Naturalment”

Gavà Naturalment vol posar en valor i mostrar la realitat i diversitat d’un model de ciutat basat en la sostenibilitat urbana, econòmica i social, eixos fonamentals que es materialitzen i s’expressen físicament sobre el territori.

A la mostra hi trobareu un recull de projectes i actuacions realitzats els darrers anys en els que es posen en pràctica eines i millores per assolir els reptes metropolitans en els diferents àmbits de la nostra ciutat.

Fes una fotografia al teu espai Natural preferit i penja-la a les xarxes socials.

L’exposició Gavà Naturalment ens mostra diferents aspectes i projectes del mosaic de paisatges que trobem a Gavà. Aquests dies podem passejar per conèixer aquests paisatges tant diferents, us animem a penjar les vostres fotografies utilitzant el hashtag corresponent segons la zona on hagueu realitzat la fotografia, #GavàMuntanya, #GavàLitoral, #GavàUrbà o #GavàAgrari i també #perlanatura. És l’hora de la Natura!

 De l’1 al 4 de juny

17:30 h Directes compartits amb experts sobre fauna i flora. Bioblitz Metropolità. Instagram @parcsplatgesamb

Més informació