Dia per la Pau 2019
La meitat de la població encara depèn de l'ajuda humanitària.

El proper 21de setembre es commemora el Dia Mundial de La Pau data a la qual Gavà es sumarà divendres, 20 de setembre, amb algunes activitats a la biblioteca Josep Soler Vidal. La primera d’elles començarà a les 17.30 hores i serà un repertori de contes a càrrec de Rosa Pinyol pensats per fomentar entre els més menuts els valors de la solidaritat, la fraternitat, la cooperació i la justícia entre pobles i cultures diversos.

A les 18.30 hores es durà a terme la visita guiada de l’exposició “Herederas de las Ruinas” del fotògraf Pablo Tosco. La mostra, que es pot visitar a la biblioteca fins el proper 5 d’octubre, té com a objectiu visibilitzar la força i esperit de superació de les dones desplaçades de la República Centreafricana dins d’un context de guerres i crisis encadenades, silenciades des de fa dècades.

El país continua sent extremadament dependent de l’ajuda humanitària, anys després que esclatés el conflicte. Malgrat la calma relativa que van portar les eleccions democràtiques de febrer 2016, la situació continua sent crítica.

La meitat de la població d’aquest indret encara depèn de l’ajuda humanitària i segueix sense poder cobrir necessitats bàsiques d’aigua, sanejament i menjar. Només el 35% té accés a aigua potable i un 27% a serveis de sanejament, segons Nacions Unides.

Enmig d’aquest país en ruïnes, les dones continuen lluitant contra l’horror de la guerra . Han hagut de fer front al desplaçament forçat, a abusos, violacions, pèrdua de familiars i veïns, la destrucció de les seves cases, les seves terres i els seus mitjans de vida.

L’accés segur a l’aigua i el sanejament es converteix és una garantia per a la seguretat de dones i nenes, exposades a violacions i agressions quan buscaran aquest bé tan necessari per a poder rentar-se, cuinar i beure.