Dia Solidari al Santo Ángel el dia 20 de maig
Dia Solidari al Santo Ángel el dia 20 de maig

El Col·legi Santo Ángel de Gavà celebra aquest dissabte, 20 de maig el seu “Dia Solidari”, una jornada lúdica, cultural i esportiva amb propostes per a tota la família que es farà al pati del propi centre educatiu.

Per a l’ocasió, els alumnes de 4t d’ESO organitzaran tota una sèrie d’activitats lúdiques, que s’aniran succeint al llarg de matí amb inflables i tallers adreçats a nens, joves i adults de henna, jardineria, pintura, maquillatge infantil, o jardineria. També es faran diferents actuacions, una exhibició de zumba i una tómbola benèfica amb la rifa de diferents objectes (lot de productes, marxandatge, equipacions, mostres…) o vals (servei de perruqueria, estètica, massatge, sopar…).

Els diners recaptats aniran a benefici de les entitats amb qui han col·laborat els alumnes al llarg del curs: la Fundació Miquel Valls (Fundació Catalana d’Ela) , ACCEDE (ONG dedicada a la cooperació internacional a través de l’esport) i l’EPA ( Escola pàdel adaptat del Club Tennis Andrés Gimeno)

Trajectòria solidària

Des de fa 8 anys i en el marc de l’assignatura de Cultura i Valors Ètics, els alumnes de 4t d’ESO porten a terme un projecte anomenat Siguem Solidaris. Dins aquesta matèria els joves han de conèixer i fer el Servei Comunitari a una entitat sense ànim de lucre o una ONG del seu entorn. Amb aquest motiu els alumnes de 4t ESO han organitzat el “Dia Solidari” per tal de col·laborar econòmicament amb les entitats que els han obert les seves portes desinteressadament.

Segons el centre, “el principal objectiu d’aquest projecte és fer alumnes més solidaris i compromesos amb el món que els envolta”. En aquest sentit, la matèria treballa els valors de la solidaritat, la responsabilitat, la convivència, la justícia social o la igualtat, entre d’altres. És per això que els alumnes han estat els encarregats d’organitzar i coordinar totes les activitats i són ells els màxims responsables del bon funcionament dels tallers i els estands i del Dia Solidari.