Diada Castellera de Festa Major

La plaça de Josep Tarradellas va tornar a esdevenir territori casteller. Com és tradició per Festa Major la colla de Gavà va participar amb una diada on, a més d’ells, hi havien convidat la colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, els castellers de Castellar del Vallès i els de Viladecans.

La cap de colla de Gavà, Neus Pino, explicava que “l’objectiu plantejat és construir un pilar de quatre i un altre pilar de quatre, però aixecat per sota. També volem fer   un 3 de 6 amb agulles, el 5 de 6, i el 4 de 6, també amb agulla”.

Pino subratllava que “la cita amb Sant Pere és ineludible” i precisava que “tot i que potser hem començat la temporada un xic fluixos, confiem en anar millorant progressivament, ja que recentment s’ha incorporat gent nova que s’ha d’adaptar. Tenim molta voluntat i il·lusió, i seguirem assajant per arribar a la Diada d’octubre amb perspectives de fer alguns castells més especials i complexos”.

Història

Els Castellers de Gavà van començar a actuar a plaça l’any 1994 prenent el relleu de la primera colla castellera del Baix Llobregat; els Xiquets del Eramprunyà, fundada al 1947 pel casteller vallenc i paleta d’ofici Josep Batet i Figuerola, juntament amb la seva família i un bon grup d’amics al mateix poble de Gavà. Posteriorment es refundà com els Xiquets de Gavà.

El seu primer castell de sis pisos va ésser assolit a l’Aplec de Sant Miquel de Gavà, el dia 29 de setembre de 199 i l’any següent descarregaven el seu primer castell de set, el 4 de 7, continuant amb el 3 de 7, 4 de 7 amb agulla i 5 de 7 els següents anys

A finals de 2012 van decidir reprendre l’activitat castellera, amb algunes antigues camises i un grup de joves. El dia 29 de juny de 2013 es carregà el primer castell de 6 per la festa major de Sant Pere a la plaça de l’Església de Gavà.

Finalment, el 26 d’abril de 2014 es va celebrar la diada del seu bateig, on la colla va actuar juntament amb els seus padrins (Castellers de Sants i de Cornellà).