Diada Castellera de Gavà 2018
Un dels moments de l'actuació de la colla de Gavà.

Els Castellers de Gavà han celebrat aquest diumenge la seva VI Diada amb motiu del seu aniversari, una data que, segons precisa la seva cap de colla, Neus Pino, “coincideix amb el dia que vam decidir reprendre l’activitat, i no del bateig”. La trobada, que va tenir lloc a la plaça de Josep Tarradellas, va comptar amb la participació del Xiquets de Cambrils i dels Castellers de Sant Adrià.

Gavà afrontava l’actuació amb un parell de baixes inesperades que els va obligar a fer canvis de darrera hora. Al final, a més dels pilars, van aixecar diversos castells de 6 i van patir una caiguda. Pino, però, destaca “el coratge que sempre ens ha caracteritzat i ens ha permès aixecar-nos després de moments difícils”. L’entitat mira al futur amb nous reptes i, segons han avançat, “estem preparats per aixecar construccions de 7, i així aprofitarem per demanar-li a la Moreneta en la visita que farem a Montserrat el proper 4 de novembre”. Tot i això, també precisen que, “per aconseguir-ho, ens cal més gent” raó per la qual han fet “una crida perquè vinguin a fer castells amb nosaltres”.

Els Xiquets de Cambrils van completar el p4, el 3d6a, el 3d6, el 2d6 i el p4xs. Aquesta colla valora positivament la temporada perquè, segons concreta el seu cap, Lluis Nolla. hem descarregat tres vegades el 3d7m, que és el nostre castell màxim, hem estrenat, el pilar de 5, que també hem fet 3 cops. A més, a principi de temporada vam fer un 3 aixecat per sota, un castell inèdit per a nosaltres. Esperem que les dues diades que resten de temporada pugem fer alguna construcció nova més”

Els Castellers de Sant Adrià també van aixecar castells de 6, en una jornada on, segons explicava el seu cap de colla, Albert Escudero, “afrontem amb alguns dubtes, ja que tenim moltes rotacions al tronc, per tant hi ha gent que no ocupa la seva posició habitual”. Va al dir, que aquesta entitat celebrarà la seva Diada d’Aniversari, el 5è, aquest proper diumenge 28 d’octubre.

Com és tradició, el dia abans, els Castellers de Gavà ja van fer festa en l’anomenada pre-Diada. El parc de la Torre Lluc va ser l’espai on es va fer una botifarrada i es va gaudir de música i ball, a ritme de rumba, amb el grup “Sobre la marcha”.