La colla gavanenca ha actuat a la plaça Balmes tot i que en un lloc diferent degut a la pluja
La colla gavanenca ha actuat a la plaça Balmes tot i que en un lloc diferent degut a la pluja

Els Castellers de Gavà han actuat aquest matí a la plaça de Jaume Balmes en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. La colla gavanenca ha actuat acompanyada dels Encantats de Begues i dels Magentes de Sant Feliu amb la col·laboració també dels Grallers l’Anguila. L’actuació s’havia de desenvolupar com sempre al mig de la plaça, però degut a la pluja i el vent s’ha hagut de traslladar al porxo de davant de l’entrada de la biblioteca Josep Soler Vidal, en un racó de la mateixa plaça.

És ja habitual que els Castellers de Gavà ofereixin una actuació en el marc de la Fira. El president de la colla, Carles Artola, ens ha explicat que “per nosaltres és important actuar en el context de la Fira d’Espàrrecs perquè en una mostra d’aquest volum, amb la quantitat de gent que hi passa, ens agrada fer una bona exhibició i que ens vegin, que és el més important per nosaltres, que ens vegin fent actuacions a plaça”.

El president dels castellers de Gavà ha recordat que, “tot i que sempre intentem anar a un bon nivell, s’ha de pensar que estem al principi de la temporada i que els castells més forts que tenim plantejats els fem a la nostra diada que és a l’octubre”. Per tant, la seva intenció abans que comencés l’actuació era “descarregar dintre de la gamma de 6 el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla”.

Artola també s’ha mostrat molt content amb l’acte que tindrà lloc dissabte vinent i on celebraran els 70 anys de la colla degana de Gavà, els Xiquets de l’Eramprunyà, que és “la colla fundadora de l’esperit casteller a Gavà”. Artola ha avançat que “com que encara queden castellers vius d’aquella època, hem cregut que aquest número rodó del 70 és un bon motiu per fer-lis un homenatge”.