Diada
Badia, dipositant l'ofrena floral de l'Ajuntament de Gavà

El monument als màrtirs del setge de 1714 ha acollit aquest migdia, i com cada any, l’acte oficial a Gavà de la Diada Nacional de Catalunya. El monument, ubicat a la plaça Josep Tarradellas que fa d’encreuament entre la Rambla i el carrer de Sant Pere, ha rebut les ofrenes florals de moltíssimes entitats locals de la ciutat de tot tipus, així com també la dels partits polítics que han volgut participar.

La darrera ofrena floral ha estat la que ha portat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, en nom de tot el consistori de la ciutat. Badia ha destacat en declaracions als mitjans de comunicació locals, tal i com també ho ha fet en el seu parlament davant de tots els assistents, que “el missatge central d’avui és el del diàleg, és el missatge de poder entendre’ns sobretot a dins de Catalunya, però també a fora”. Badia creu que estem en “un moment rellevant en el qual Catalunya torna a estar d’alguna manera protagonista a l’agenda. Sempre hi és, però ara seria un moment especialment rellevant i creiem que, tal i com s’està bellugant el món polític, creiem que és important que hi hagi aquesta entesa, aquest diàleg, i sobretot que pensem en el que verdaderament importa que són els veïns dels municipis, del país i de l’estat”.

L’alcaldessa a més ha demanat “lleialtat institucional des del govern català cap els municipis, penso que és molt important mirar més enllà d’alguns simbolismes i, tot i que és veritat que avui és un dia de símbols, és un dia de símbols i d’unió i no un dia de símbols i separació ni un dia de símbols i dissolució”.

“Per tant”, ha conclòs badia, “el que necessitem és que hi hagi aquesta entesa i que mirem per tots els veïns i per la millora del nostre país, que és el que avui hem de celebrar d’una manera festiva però també, com no, d’una manera una mica reivindicativa”.

Diada
Un moment del minut de silenci en record deles víctimes del recent terratrèmol al Marroc

L’acte s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les víctimes del recent terratrèmol al Marroc. La música, com és habitual, ha estat molt present en l’acte. Javier Vaquero i Cesc Miró, de l’Escola de Música American Lake, han interpretat una peça a guitarra i trompeta i a més han acompanyat musicalment totes les ofrenes florals que hi ha hagut en el moment central de l’acte. I d’altra banda, també com és habitual s’ha pogut comptar amb la participació de la Coral Sellarés i de la Coral La Igualtat, que han interpretat diverses cançons, entre elles l’himne dels Segadors amb el que gairebé s’ha conclòs l’acte abans de la participació d’algunes entitats culturals de la ciutat com ara els Bastoners de Gavà o l’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà.