Diada
Aquestes són totes les ofrenes florals de la Diada d'enguany, entre lesque hi ha la del PSC i la d'ECP

El Partit dels Socialistes de Gavà (PSC) i En Comú Podem Gavà (ECP) han estat els dos únics partits polítics amb representació al consistori local que han participat aquest migdia en l’acte oficial de la Diada de Catalunya a Gavà. Això és una tònica que ja ha esdevingut habitual des de fa alguns anys: els partits de l’espectre dretà del consistori, com per exemple el Partit Popular (PP), fa anys que no assisteixen a l’acte, i la seva portaveu Mónica Parés n’ha explicat els motius per avançat; i, d’altra banda, els partits més propers a l’independentisme, com per exemple ERC o Junts per Gavà, van participar ahir a la tarda en una Diada alternativa que també fa anys que es celebra.

Diada
Alba Riba i Jordi Tort, portant l’ofrena floral del PSC

El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort, precisament ha estat molt crític amb aquesta divisió dels partits en assegurar que “aquesta és una festa de tots els catalans que malauradament de de fa uns quants anys està molt polititzada per aquells que estan en els extrems, i ens trobem cada any que ens falta la representació política d’aquesta gent. Tot i que aquest és un acte on participen gairebé totes les entitats de la ciutat, i on la gent participa en massa, sorprenentment alguns continuen deixant de venir a representar a la ciutadania que els ha escollit”. Tort espera que, en les properes Diades, “els partits polítics que no estan presents entenguin d’una vegada per totes que aquesta és una Diada de tots i que han de venir a representar a la ciutadania que els ha votat”.

El portaveu socialista ha tingut també paraules d’afecte per les “persones de Gavà que tenen vincles amb el Marroc que ho estan passant malament, esperem que l’any vinent tinguem una Diada on no tinguem cap notícia d’aquest tipus”.

Diada
Estela Ortega i Miguel Herrera, amb l’ofrena floral d’ECP

Miguel Herrera, portaveu d’ECP, ha volgut recordar de la seva banda que “aquest és un dia de germanor, dia de sororitat, dia per compartir entre tots. Pensem que Catalunya, que la nostra nació, i que la Diada és per a tothom, i que no ha de ser un sentiment que aparti a la gent, no ha de ser excloent. Aquest és un moment per compartir, un moment familiar per sortir i gaudir de la ciutat, i per estar feliç i gaudir d’aquesta festivitat”.