Diada
Tort (primera fila), Herrera (fent una foto) i Ortega (tercera fila), en l'acte d'aquest migdia

A l’Ajuntament de Gavà hi ha sis partits polítics amb representació en el Ple Municipal. D’aquests sis, dos (ERC i Junts per Gavà) van decidir participar ahir en la Diada Alternativa que ja fa anys que es celebra el dia abans de la Diada. Altres dos, el PP i Ciutadans, ja fa també anys que declinen assistir a l’acte oficial que organitza el consistori cada 11 de setembre davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714. Per tant, només el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Podemos han estat presents avui al migdia en aquest acte.

És un escenari que ja fa anys que es dona i que el portaveu dels socialistes, Jordi Tort, ha volgut denunciar: “Com malauradament ens toca dir gairebé cada 11 de setembre, és una llàstima que hagi grups municipals a l’Ajuntament de Gavà que tenen representativitat dels seus ciutadans i que avui no els hagin volgut representar en un acte institucional”. Tort ha aprofundit en aquest tema recordant que, “al final, hem d’entendre tots que les institucions de l’Ajuntament i de la Generalitat estan per sobre de les persones i de les idees, i és una pena que hagi partits que no vinguin a aquest acte i no representin al seu grup municipal en un acte que ens ha de representar a tots”.

Més enllà d’aquesta qüestió, Tort ha destacat que “aquest any la Diada ha estat més normalitzada en quant a la Covid, i en aquest sentit és una alegria poder veure cantar a les corals un altre cop en aquest acte i veure que som cada cop més persones les que podem estar”. La idea, destaca Tort, és “celebrar la Diada nacional de Catalunya que, com ha dit l’alcaldessa, ha de ser de tots els catalans”.

Miguel Herrera i Estela Ortega, regidors de Podemos, sí que han assistit a l’acte d’avui i, tal i com també ha fet Tort en representació del PSC, han dipositat la seva ofrena floral davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714. Herrera ha destacat que “per a nosaltres avui és un dia molt especial, un dia d’unió i un dia de solidaritat”.

Ortega, de la seva banda, ha recordat que Catalunya “sempre ha estat un lloc d’acollida als nostres avis, als nostres pares, o fins i tot nosaltres mateixos hem arribat aquí i hem trobat i hem fet casa nostra. És per això que la Diada s’ha d’entendre com un dia de germanor i s’ha de gaudir sense confrontacions”.