Diputació i Creu Roja donen més suport a la gent gran

Amb el lema #GransLovers, la Diputació de Barcelona i la Creu Roja impulsen per sisè any, en el marc del conveni de col·laboració amb l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, la campanya de captació de voluntariat amb gent gran que enguany, en el context de pandèmia, encara esdevé més rellevant per continuar donant resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Al llarg d’aquest any, l’organització ha atès 4.927 persones grans a tota la demarcació de Barcelona gràcies al suport de 1.850 voluntaris i voluntàries.

A través d’aquest campanya conjunta, es vol sensibilitzar la població sobre la importància de combatre la soledat no volguda de les persones grans, agreujada enguany pel confinament i l’emergència actual, i augmentar les sol·licituds per fer-se voluntari de l’entitat.

Des que va començar la pandèmia, la Creu Roja ha adaptat els projectes que portava a terme amb la gent gran per continuar oferint-los acompanyament emocional i suport de forma segura i contínua. En aquesta línia, algunes de les activitats han passat a oferir-se de forma virtual, a través de tauletes i altres aplicacions com el Whatsapp, i el seguiment a les persones usuàries s’ha potenciat a través de trucades telefòniques. De fet, aquest any s’han realitzat més de 140.000 trucades d’informació seguiment, prevenció i promoció de la salut a tot Catalunya a persones en risc, en especial la gent gran. D’aquesta manera, s’ha volgut  reduir els efectes de la soledat no volguda i teixir xarxes de suport per assegurar que ningú quedi desatès.

La campanya es duu a terme del 9 al 20 de desembre i es pot seguir a través  de les xarxes socials (amb l’etiqueta #GransLovers), i els canals de la Diputació de Barcelona (DIBA) i de la Creu Roja. Per aquests canals també s’emet l’espòt de la campanya, que reflecteix com d’important és el paper del voluntariat a l’hora de lluitar contra la solitud  de la gent gran.

Canals de difusió

Per a més informació

  • Àmbit de Comunicació i Imatge de la Creu Roja a Catalunya. Telfs. 93 4890089/01541; Mòbil. 629 41 87 29 www.creuroja.org