Dispositiu de la Diputació per un inici de curs segur

La Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments un dispositiu que a més d’atenció directa telefònica i un formulari de consulta inclou quatre grans àmbits de suport que es divideixen en: manteniment, seguretat, neteja i desinfecció de centres educatius; Ús d’espais municipals i comunitaris en horari lectiu; Organització d’activitats extraescolars i Absentisme i acompanyament a les famílies.

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega,  ha afirmat que «iniciem un curs escolar sense precedents. Per primera vegada en la història començarem el curs en un escenari de pandèmia i d’emergència educativa. Això ha produït molta alarma social i molta preocupació en les famílies, els docents, el personal educatiu, i també en els ajuntaments». I ha afegit que «hi ha molts interrogants i moltes incerteses. Per això, ara més que mai és necessari unir esforços per trobar solucions. Compartir informacions i necessitats, i d’aquesta manera entre tots i totes trobar respostes».

Vega ha recordat com des de la Diputació de Barcelona, «estem compromesos amb una educació de qualitat, equitativa i presencial i és en aquests en aquests moments que posem a disposició dels ajuntaments un dispositiu que serà gestionat per les àrees de Salut, Serveis Socials i Educació de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’acompanyar els ajuntaments».