Dispositiu electoral 26M

Aquest diumenge 26 de maig, amb motiu de les eleccions Municipals i al Parlament Europeu, 34.342 persones tenen dret de vot a Gavà. El cens es distribueix en 4 districtes i 28 seccions repartides en 18 locals i 53 meses. En aquests comicis s’han presentat un total d’11 candidatures a les Eleccions Municipals i 32 candidatures al Parlament Europeu.

Una trentena de persones faran les funcions de Representants de l’Administració, dirigits i coordinats per la Secretaria General de l’Ajuntament. L’equip electoral, amb comunicació directa amb la Oficina dels Cens Electoral i la Junta Electoral de Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar en l’electorat quant a l’exercici del dret de vot. La Secretaria també comptarà amb el suport de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), a l’edifici de l’Ajuntament com al col·legi electoral de l’escola Jacme March.

Respecte de la logística, haurà dues unitats mòbils del servei electoral que funcionaran com a enllaç entre l’Ajuntament i els 18 locals electorals per a solucionar qualsevol problema que hi pugui sorgir. Aquest dispositiu es complementarà amb l’operatiu previst per l’empresa municipal PRESEC, SA, que facilitarà serveis de manyeria, fusteria, electricitat i neteja davant possibles necessitats als locals electorals.

Altres serveis previstos

  • La Policia Municipal, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, vetllarà per la vigilància i seguretat a tots els col·legis electorals.
  • Es facilitarà un servei de vehicle adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se al col·legi electoral. Només caldrà trucar al telèfon gratuït 900 66 33 88 per a sol·licitar-lo.
  • L’Ajuntament també facilitarà el dinar a les persones que faran les funcions de membres de mesa electoral.
  • Els serveis informàtics de l’Ajuntament proporcionaran les plataformes informàtiques de control de participació i d’escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació a la resta d’unitats que conformen el dispositiu electoral.
  • L’Ajuntament facilitarà a la ciutadania, a través dels mitjans de comunicació locals informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació previstos a les 14:00h i les 18:00h, així com dels resultats electorals a la ciutat un cop escrutades les 53 meses.