Dispositiu electoral pel 10N

Aquest diumenge, 23 de juliol, amb motiu de la celebració d’eleccions a les Corts Generals, 34.229 persones estan cridades a les urnes a Gavà, un cens electoral que es distribuirà en 4 districtes i 29 seccions repartides en 9 locals ( ja que el nou Espai Sant Jordi acull dos dels centres) i un total de 54 meses.

En aquests comicis la circumscripció electoral, a la què pertany Gavà, és la província de Barcelona,  es presenten una dotzena de candidatures i hi haurà una trentena persones fent les funcions de Representants de l’Administració. Aquest desplegament humà estarà dirigit i coordinat per la Secretaria General de l’Ajuntament.

L’equip electoral, amb comunicació directa amb la Oficina dels Cens Electoral i la Junta Electoral de Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar en l’electorat quant a l’exercici del dret de vot. La Secretaria també comptarà amb el suport de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

Logística pel 23J

Respecte de la logística, hi ha dues unitats mòbils del servei electoral que funcionaran com enllaç entre l’Ajuntament i els 9 locals electorals per tal de poder solucionar qualsevol problema que pugui sorgir. Aquest dispositiu es complementarà amb l’operatiu previst per l’empresa municipal PRESEC, que facilitarà serveis de manyeria, fusteria, electricitat i neteja davant possibles necessitats als locals electorals.

Altres serveis previstos

La Policia Municipal, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, vetllarà per la vigilància i seguretat a tots els col·legis electorals. Es facilitarà un servei de vehicle adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se al col·legi electoral. Només caldrà trucar a l’Ajuntament (93 2639100) per sol·licitar-lo.

Els serveis informàtics proporcionaran les plataformes de control de participació i d’escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació a la resta d’unitats que conformen el dispositiu electoral.

L’Ajuntament facilitarà a la ciutadania, a través dels mitjans de comunicació locals informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació previstos a les 14:00 hores i les 18:00 hores, així com dels resultats electorals a la ciutat un cop escrutades les 54 meses.