Mónica Parés, portaveu del Grup municipal del PPC
Mónica Parés, portaveu del Grup municipal del PPC

Tothom ha pogut veure a diversos punts de la ciutat les pancartes que des de la pagesia de la ciutat s’han fet per donar a conèixer la realitat que estan patint en els darrers dies.

I dic bé, patint, perquè aquesta ha estat sempre una de les conseqüències de treballar de sol a sol i pendents dels reptes que el temps i la natura els posa.

Però en els darrers anys altres factors han fet que la continuïtat del sector agrari a la ciutat corri perill si no la considerem una prioritat per a tots.

I hauria de ser-ho: per la qualitat de les nostres sorres, per la defensa cada dia més clara del producte de proximitat i per l’èxit i acceptació que tot el relacionat amb el nostre camp té entre veïns i visitants.

No val defensar una cosa i després des de l’administració no vetllar per ella. I ara toca vetllar per la pagesia de Gavà, amb les inversions que els estudis diuen que s’han de fer, amb neteja de rieres, arranjament de camins, seguretat, prevenció davant de futurs aiguats com els patits en els darrers mesos i també fent possible l’adaptació de la feina a les noves tecnologies, a la realitat.

I per aquesta fita, caldrà anar de la mà del sector, tots plegats. Però, sobretot, haurà de ser el govern municipal el que actuï fins on té competència i abanderar les reclamacions davant de la resta d’administracions i organismes.

En tot cas, ajudem entre tots a fer de la feina de pagès un orgull de ciutat i una aportació a una societat més saludable.

Els problemes amb solució burocràtica no poden ser els que acabin amb aquesta professió moltes vegades vocacional.

El crit se sent arreu de Catalunya i a tot Espanya entre els agricultors que surten aquests dies al carrer. Defensem també nosaltres el nostre camp.