Diumenge de Romería a La Sentiu
Com és tradició es va oficiar una Misa Rociera

Gavà ha celebrat aquest diumenge la tradicional Romería, un esdeveniment que organitza la Asociación Cultural Andaluza, amb la col·laboració de diverses entitats locals

La festa va donar inici cap a les 9.30 hores de davant de la nova piscina municipal i va fer un recorregut urbà amb aturada a la plaça Jaume Balmes, on es van fer uns balls. Després van passar pel carrer Montflorit, la Diagonal i l’avinguda de Joan Carles I, i tot seguit, van baixar per Les Bòbiles, bordejant el parc del Mil·lenni, i van enfilar la carretera rumb la zona lúdica de La Sentiu. En l’itinerari, de quatre quilòmetres hi havia alguns cotxes de cavalls i cavalls muntats, que amb música i balls van pujar tranquil·lament.

La zona de La Sentiu va acollir l’escenari, on mossèn Xavier Ribas va oficiar la Misa Rociera al migdia. Fins aleshores el temps va acompanyar, tot i que a l’hora de dinar l’arribada de ruixats va deslluir un xic la festa. Tot i això, la presidenta de la Asociación Cultural Andaluza, Amparo Atencia destacava “el bon ambient i la gran participació que, any rere any hi ha, en un espai de trobada on persones que senten les arrels andaluses poden gaudir-la i compatir-la amb la resta de ciutadans i ciutadanes, sigui quina sigui la seva procedència”.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, en el seu parlament, va felicitar la organització per aquesta festa que assegura que “contribueix a mantenir vives les arrels andaluses a la nostra ciutat, una ciutat amb una identitat pròpia que és fruit de la barreja de diferents cultures, d’aquí la seva riquesa i pluralitat”.

Els assistents que van voler van pujar les seves taules i cadires i van compartir dinar i balls. La organització va habilitar un espai de bar amb preus populars.