Divendres de pic de calor
Foto: Xavi Cabo

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís per temperatures màximes extremes. Si bé fins ara l’SMC només entreveia el perill alt per temperatures extremes a Ponent i en algunes comarques de la Catalunya Central, a hores d’ara són més de 20 comarques les que queden en aquesta categoria d’alerta de cara a aquest divendres. L’avís per calor és vigent a tot Catalunya.

Les nits arribaran a ser tòrrides (temperatura mínima per sobre dels 25 graus) en alguns punts de la costa.

Dissabte no cal esperar millora: segurament el termòmetre encara pujarà una mica més a les Terres de l’Ebre, i en general la sensació tèrmica continuarà acostant-se als 40 graus al migdia. Diumenge sí que començarà a recular el termòmetre: les màximes ja baixaran dos o tres graus al Pirineu i a Ponent, i la sensació tèrmica anirà a la baixa en general.

El temps canviarà de manera més clara dilluns. La temperatura baixarà més de 5 graus en moltes comarques, i fins a 10 graus al Pirineu. El vent de mestral podria mantenir encara el termòmetre en valors molt alts al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, però si més no també aquí la humitat serà en tot cas més baixa. Probablement la segona part de la setmana que ve la temperatura tornarà a situar-se en valors molt alts, però en conjunt tot apunta que la setmana que ve no serà tan dura com aquesta pel que fa a les temperatures.