Divendres gèlid
Aquesta matinada ha glaçat a la zona agrícola. (Foto: Xavi Cabo)

La glopada d’aire provinent de l’Àrtic ens abraça plenament i, aquest divendres, segons els mapes serà la jornada més gèlida d’aquest episodi de fredorada. Tot i que serà al migdia quan les màximes es quedaran més curtes amb màximes que amb prou feines arribaran als 10ºC al litoral, les mínimes més baixes les hem patit aquesta matinada, amb glaçades arreu que també han estat generalitzades al nostre litoral. Gebre a la platja i glaç a la zona agrícola.

Foto: Xavi CaboAvui doncs, és el dia més fred i durant el cap de setmana el mercuri començarà a pujar, sobretot al migdia. Diumenge hi haurà algunes màximes per sobre dels 15 ºC a la costa, i la temperatura anirà en ascens també clarament a les cotes altes del Pirineu. Les matinades continuaran sent molt fredes, i en algunes valls interiors amagades del vent probablement les glaçades de la pròxima nit encara seran més fortes que les d’avui.Totes les comarques del país –excepte les pirinenques, l’Empordà i les Terres de l’Ebre– estan en avís per fred, segons informa Meteocat.

Dilluns la temperatura tocarà sostre, i en general la setmana que ve no serà tan gèlida com els últims dies. A partir del dia 20 el fred revifarà, però encara és aviat per saber si tornarem a tenir una altra fredorada com la dels últims dies.