Reunió de la Federació ACAPS a Gavà

El casal d’entitats Sant Jordi de La Rambla de Gavà va acollir dissabte al matí l’Assemblea de la Federació Catalana d’ACAPS on hi van prendre part representants de les delegacions de diferents municipis. Durant la reunió, Toni Guirao, vicepresident d’aquest ens va fer un balanç de la feina feta i dels projectes previstos. En declaracions a El Bruguers, Guirao va destacar, per exemple, “la casa de la dona als campaments del desert amb l’objectiu de fer-los taller que els permetin especialitzar-se en diverses tasques per tal que siguin més autònomes”. Guirao també destaca “l’acció entre els joves per tal de promoure la cultura de la pau amb la idea d’ajudar-los a cercar una sortida pacífica a la situació de conflicte que fa tants anys que arrosseguen, la construcció d’un hospital maternal i la possibilitat que metgesd0allà puguin venir a hospitals catalans per especialitzar-se”.

A nivell local, les agrupacions donen suport a aquestes accions i n’impulsen de pròpies. La més destacable és el Projecte Vacances en Pau, on cada estiu, un grup d’infants amb edats compreses entre els 10 i els 12 anys, que viuen als campaments de refugiats al desert al sud d’Algèria, venen a passar els mesos de juliol i agost aquí, amb famílies acollidores. Segons el president d’ACAPS Gavà, Franco Sozzi , “per als petits poder viure aquesta experiència és divertit i, sobretot, un respir i per a les famílies d’acollida una experiència molt enriquidora. També explica que “es tracta que els infants s’integrin aquí com un més de la família i després el vincle es mantingui en el temps”.

Esther Mañà, secretària d’ACAPS Gavà, precisa que “durant el juliol, els petits tindran l’oportunitat de gaudir de les activitats de la ciutat i participar en els casals d’estiu. També passaran les pertinents revisions mèdiques per detectar possible problemes de salut i prescriure, si s’escau, el tractament pertinent”.

A l’agost, els petits podran marxar de vacances amb les seves famílies d’acollida, sempre i quan no surtin del país.

Per tal d’animar a la gent a participar del projecte i resoldre tots els dubtes, ACAPS Gavà realitzarà diferents sessions informatives durant les properes setmanes. La primera tindrà lloc el 28 de febrer, a les 19 hores, a la Casa Gran. Les persones que vulguin contactar amb l’entitat també ho poden fer per mail, al correu gavasahara@gmail.com