Doble podi per a Garraf Runners als Bastions
Isra Rodríguez i Jordi Comellas

Els Garraf Runners no podien tenir un millor retorn a la competició de les ultres. Aquest cap de setmana va tornar la mítica prova d’Els Bastions i 2 dels integrants del club van fer podis absoluts. D’una banda Jordi Comellas va quedar segon en la distància de Marató, amb 51 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell , passant per Fontalba, Núria, Coma de Vaca i coronant el Balandrau.

Per un altre costat, Israel Rodríguez va quedar tercer en el recorregut de 21 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell, coronant el Taga i gaudint de l’entorn de Ribes de Freser i Pardines.

Altres integrants de l’entitat van participar en la prova reina, la Ultra de 71 Km i 4.700 metres de desnivell, coronant­ el Puigmal i altres cims de l’Olla de Núria, fent parada a la vall de Núria i tornant a Ribes de Freser amb previ pas pel Torreneules, Coma de Vaca, el Balandrau, Pardines i el Taga. Una vegada més, David Leiva va demostrar la seva increïble resistència i va ser capaç de superar-la.

Val a dir, que aquest any 2021, la distància Ultra forma part de les Peaks Ultres Sèries, un circuit promogut per Ocisport en el seu 20è aniversari, que desafia a finalitzar la Ultra Trail Barcelona, la Ultra Els Bastions i la Ultra Comapedrosa. Tres proves de gran exigència amb 203 km en total, 13.500 metres de desnivell positiu i una vintena de cims mítics de Catalunya i Andorra.

Pel president de Garraf Runners, Miquel Modéjar, “es tracta d’un resultat molt bo i demostra el bon nivell, actitud i capacitat de superació dels participants”. L’entitat Garraf Runners segueix creixent i a l’actualitat compta amb 124 socis i sòcies una xifra que suposa el doble que fa 5 mesos.

Els Bastions: història de la travessa de la vall de Ribes

Al 2011 sorgia l’idea de crear una travessa a peu que donés la volta a la vall de Ribes, a similitud de les ja existents Carros de Foc o Cavalls del Vent, aprofitant els establiments i refugis que proporciona la vall. Naixia els “Bastions”, en referència a l’arc de muntanyes que envolta la vall i els seus cims com a bastions que resguarden els sis municipis que la conformen.

La travessa, de 105 quilòmetres i 7.600m de desnivell positiu, prenia com a punt de partida i arribada la localitat de Ribes de Freser. Dividida en cinc etapes, recorria els pobles i punts culminants de la vall, com el Puigmal, el Bastiments i el Taga. El format Open es podia realitzar en l’època estival compresa entre l’1 de juny i el 30 de setembre.