Dolors Montserrat
Dolors Montserrat i Mónica Parés, acompanyades d'altres dirigents populars

Dolors Montserrat, portaveu i diputada de la delegació espanyola del Partit Popular al Parlament Europeu, va visitar Gavà el passat dissabte per mantenir una trobada informal amb militants i simpatitzants de la formació. Montserrat va aprofitar la visita per analitzar davant dels periodistes alguns dels temes de l’actualitat política espanyola.

Al que li va dedicar més temps va ser a la imparable pujada del preu de la llum que estem vivint a Espanya aquest estiu i el que ella va anomenar “la major crisis que està patint Occident amb Afganistan”. Montserrat va carregar durament contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de qui va dir que “el problema no és que s’hagi anat de vacances, el problema és que no les ha interromput davant el que està patint Espanya, que és la major pujada del preu de la llum i les famílies i els autònoms estan patint la pobresa energètica”.

Montserrat va criticar que Sánchez “es parapeta amb una foto amb Europa per no donar la cara, per camuflar la seva incompareixença i el desgovern del seu govern, per no donar explicacions del que està passant a Espanya”. La diputada europea va assegurar que “ara mateix estem veient com s’està desintegrant l’escut social davant la clatellada en el rebut de la llum, davant la crisis de Ceuta, i davant la crisis d’Afganistan”.

El que necessiten els espanyols, segons Montserrat, és “un president que doni la cara, que posi solucions a sobre de la taula, i que comparegui davant de tots els espanyols, és a dir, que comparegui al Congrés dels Diputats. Ni cortines de fum, ni fotos valen per tapar aquest desgovern i aquesta incompareixença de Sánchez. El Partit Popular hem posat a sobre de la taula solucions per rebaixar un 20% el rebut de la llum, que són les mateixes que ha proposat la Unió Europea, i Sánchez les ha rebutjat”.

Montserrat ha explicat tanmateix que el seu partit “ha exigit que Sánchez comparegui al Congrés dels Diputats per la crisis d’Afganistan, igual que han fet líders europeus com Merkel, Macron o Draghi, però ho ha ignorat. Ell ha despatxat la crisis d’Afganistan amb un simple tweet, com si fos un influencer. També hem exigit la responsabilitat de Marlaska i del propi Sánchez davant la crisis de Ceuta, i ho torna a ignorar. Per tant, els espanyols no ens mereixem un president que doni l’esquena als problemes reals dels espanyols”.

La diputada europea ha estat contundent en assegurar que “Espanya i el govern de Pedro Sánchez estan desapareguts a la política europea, els que estan prenent les decisions a Europa són aquests països que han comparegut i han interromput les seves vacances per coordinar la política europea amb l’objectiu de gestionar el retorn dels europeus i dels col·laboradors afganesos a Europa, mentre que Sánchez ha preferit estar a la seva gandula en comptes de comparèixer i ser un líder europeu més per coordinar tota l’operació a Afganistan”.

Mónica Parés, portaveu del PP a Gavà, va fer d’amfitriona de la visita atès que la trobada va tenir lloc al barri de Gavà Mar. Parés va agrair a la cúpula del PP que hagués escollit el barri de Gavà Mar per fer aquesta compareixença davant dels mitjans, un barri que Parés va qualificar com a “turístic” dins d’una ciutat “on volem tenir turisme de qualitat durant tot l’any, per això fa dos anys va arrencar un pla de turisme que es va quedar en simples paraules i que nosaltres volem que continuï avançant per fer de Gavà una ciutat acollidora durant tot l’any”.

Parés va demanar a l’actual alcaldessa, Gemma Badia, que “posi mans a l’obra” ja que Gavà “necessita carrers més segurs, carrers més nets, millores en les restauracions, i aquí a Gavà Mar un nou pla mobilitat ja que és molt complicat aparcar, i en aquest sentit nosaltres sempre hem demanat que aquí s’implanti la zona blava”.