Dona, innovació i ciència
Dona, innovació i ciència: taller de co-creació al Centre de Suport a l’Empresa

El Centre de Suport a l’Empresa ha acollit aquest matí un taller de co-creació anomenat “Dona, innovació i ciència”. La iniciativa està organitzada per la Red de ciudades Ciencia e Innovación Innpulso i s’emmarca dins de la seva línia de treball de promoure la participació e inclusió de la dona en el món científic i tecnològic. La jornada de treball ha apostat per un procés de col·laboratiu de co-creació de la ciutat igualitària mitjançant la identificació i definició d’un projecte que apropi a les nenes i a les dones al món científic.

La jornada ha estat oberta per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha dirigit als assistents unes paraules. També hi eren presents Jordi Tort, tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, i Gemma Badia, regidora d’Igualtat. Badia ens ha explicat que la importància d’aquesta jornada radica en el tema que proposa: “El biaix de gènere que hi ha en el món de la tecnologia i la ciència és importantíssim, aquesta diferència que hi ha a l’hora d’estudiar, de treballar, d’accedir o fins i tot de tenir referents en aquest àmbit, és molt gran, tan gran de fet que en comptes d’anar endavant anem cap enrere i hem passat d’un 16% de noies que es volen matricular en graus tecnològics l’any 2003 a menys d’un 5% a l’actualitat”.

La Red Innpulso, a la qual pertany l’Ajuntament de Gavà juntament amb 63 consistoris més de tot l’estat espanyol, està co-presidida actualment pels ajuntaments d’Ermua i de Terrassa. Esther López, directora dels Serveis d’Innovació i Universitats de l’Ajuntament de Terrassa, ha destacat que Innpulso treballa amb un sistema de projectes que “intenta identificar els reptes principals que tenen els ajuntaments que configuren la xarxa, i a partir de la identificació d’aquests reptes, interessos i objectius és quan fem tallers com aquest que recullin totes les preocupacions, objectius i qüestions importants que identifiquen als ajuntaments que hi participen en la definició d’aquests projectes”.