donació de sang
Donació de sang a Gavà el diumenge 21

El Banc de Sang i Teixits torna de nou a Gavà per tal que tothom que vulgui pugui fer una donació de sang. Però compte perquè hi ha un canvi d’ubicació: la data i l’horari es mantenen iguals, el proper diumenge, 21 d’agost, de 10:00 a 14:00 hores, però la donació es farà al pavelló de Can Tintorer, i no a l’unitat mòbil a la Rambla de Pompeu Fabra, com estava inicialment previst. Les persones que vulguin donar cal que reservin hora aquí

A Catalunya calen cada dia entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: Tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Cal recordar, a més, que per donar sang no és necessari estar en dejú.