Donació de sang a Mercagavà
Donació de sang a Mercagavà

El proper dimecres, 12 d’abril, MercaGavà celebra el seu gran dia solidari amb una campanya de donació de sang. Així, el Banc de Teixits hi traslladarà una unitat de 10 a 14 hores i de 16.00 a 20 hores i, cada donant que hi participi rebrà, a més, 5 euros en vals de compra per gastar al propi mercat. A més cada donació s’entregaran 5 euros a la investigació contra el càncer.

La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents que es transfonen per separat a malalts diferents. Per tant, una única donació de sang pot beneficiar a més d’un malalt. Les donacions es fraccionen per obtenir essencialment tres productes: concentrats d’hematies, concentrats de plaquetes i plasma. donat que la sang té un període de caducitat es fa necessària la realització de campanyes periòdiques.

Val a dir, que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant, que entre donació i donació cal que hagin passat un mínim de dos mesos