Donació de sang el 21 i el 24 de novembre
El vehicle del Banc de Sang estarà a Gavà el 21 i el 24 de novembre.

Una unitat mòbil de donació de sang visita, novament Gavà per recollir les donacions voluntàries que permetin incrementar les reserves existents. El comboy estarà aquest dijous, dia 21 de novembre, a la plaça de l’Església de 17 a 21 hores mentre que diumenge, dia 24 de novembre se situarà a la Rambla de Pompeu Fabra, davant del col·legi SAFA de 10 a 14 hores.

La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents que es transfonen per separat a malalts diferents. Per tant, una única donació de sang pot beneficiar a més d’un malalt. Les donacions es fraccionen per obtenir essencialment tres productes: concentrats d’hematies, concentrats de plaquetes i plasma. donat que la sang té un període de caducitat es fa necessària la realització de campanyes periòdiques.

Val a dir, que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant, que entre donació i donació cal que hagin passat un mínim de dos mesos.