Donació de sang el proper 28 de febrer
Donació de sang el proper 28 de febrer

El Banc de Sang i Teixits torna de nou a Gavà a instal·lar un dels seus punts itinerants de donació. Serà el proper 28 de febrer, en una carpa a la plaça de Jaume Balmes, de 10 a 14 hores i de 17 hores a 21.00 hores.

Es continua amb el sistema de cita prèvia instaurat des de l’inici de la pandèmia, amb l’afany de minimitzar les possibilitats de contagi del virus. S’ha de demanar hora entrant aquí, seleccionant Gavà, i després escollint tant el dia com l’hora en que es vulgui anar a fer la donació de sang.

A Catalunya calen cada dia entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: Tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Cal recordar, a més, que per donar sang no és necessari estar en dejú.