El Banc de Sang i Teixits torna de nou a Gavà a instal·lar un dels seus punts itinerants de donació. El proper 27 de maig, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores estarà a Mercagavà, a la Rambla Pompeu Fabra, 87. Les persones que vulguin donar cal que reservin hora aquí i per cada donació es regalaran 5 euros en vals de compra.

D’altra banda, el dia 31 de maig la unitat mòbil estarà a la plaça de Jaume Balmes de 17 a 21 hores. Les persones que vulguin donar cal que reservin hora aquí

A Catalunya calen cada dia entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: Tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Cal recordar, a més, que per donar sang no és necessari estar en dejú.