tejidos-041212

tejidos-041212

Un centenar de persones han donat sang al novembre a Gavà

La xifra correspon a la gent que es va acostar al vehicle del Banc de Teixits en les seves aturades puntuals al nostre municipi

 

Un total de 98 persones, de les 107 que van mostrar el seu interès per donar sang, han pogut fer-ho durant els dies en què la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s’ha aturat a Gavà en el mes de novembre. D’aquestes, 14 persones han donat sang per primera vegada. Des del Departament de Salut de la Generalitat, es qualifica aquesta xifra “d’exitosa”. Un dels dies més potents, va ser divendres, 23 de novembre, al matí, a la plaça Catalunya, quan es van comptabilitzar 22 donacions i 3 oferiments.

 

La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents que es transfonen per separat a malalts diferents. Per tant, una única donació de sang pot beneficiar a més d’un malalt. Les donacions es fraccionen per obtenir essencialment tres productes: concentrats d’hematies, concentrats de plaquetes i plasma. donat que la sang té un període de caducitat es fa necessària la realització de campanyes periòdiques.

 

Val a dir que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 y 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant, que entre donació i donació cal que hagin passat un mínim de dos mesos.

 

La propera aturada del vehicle del Banc de Sang a la nostra ciutat serà el 31 de desembre, també la plaça Catalunya de 10 a 14 hores.