Donants de Sang del Baix Llobregat compleix 20 anys
Donants de Sang del Baix Llobregat compleix 20 anys

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat està de celebració ja que compleix 20 anys. Serà aquest 20 d’octubre i coincidirà amb una amb una nova visita del Banc de Teixits a Gavà que instal·larà les seves carpes a la plaça de Jaume Balmes.

Per a l’ocasió, l’entitat, que compta 50.000 donants censats a la nostra comarca, ha preparat una tassa commemorativa i durant la jornada, segons precisa el president d’aquest col·lectiu, Antoni Garcia, “intentarem fer quelcom especial per reconèixer el gest solidari de totes aquelles persones que s’apuntin a venir

Garcia també avança que, “en la línia de de bona col·laboració existent amb l’Ajuntament s’ha demanat que es pugui col·locar, en algun recó de l’espai públic, una placa de reconeixement als donants de Gavà, com ja s’ha fet en altres 150 poblacions de Catalunya, com és el cas de Castelldefels”.

La mascota sota la placa commemorativa que hi ha a Castelldefels

Durant la jornada del dia 20 també es presentarà la tassa commemorativa, no hi faltarà la mascota i hi haurà alguna altra sorpresa que, de moment, l’associació no ha volgut desvetllar.

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat va néixer a Sant Feliu de Llobregat i té per objectiu fer noves captacions per assolir uns nivells autosuficients en sang i derivats, Actualment es recullen prop de 17.167 bosses de sang a la comarca. A Gavà l’any passat es van comptabilitzar 1149 donacions, un xifra que duplica la del 2019, que va der de 553, mentre que al 2018 n’hi va haver 536.