sang
L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat ha lliurat avui una tassa a representants del parc gavanenc

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat ha lliurat aquest matí un petit obsequi a representants del Parc de Bombers de Gavà. Es tracta d’una tassa personalitzada per a cadascun dels bombers que el president de l’associació, Antoni García, ha lliurat personalment.

El parc gavanenc “fa set anys que col·labora amb nosaltres per donar una mica de visibilitat al fet de donar sang, i el que hem volgut fer avui és reconèixer la seva tasca amb aquesta tassa que hem donat a tots els parcs de Catalunya que han col·laborat amb nosaltres”.

La campanya en la que col·laboren s’anomena “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, i és una iniciativa conjunta del cos i del Banc de Sang i Teixits. García ha destacat que “tot l’ajut és important perquè quanta més visibilitat hi hagi, millor. De fet no només col·laboren els Bombers, també ho fan per exemple els Mossos d’Esquadra i moltes escoles i instituts”.

Isaac Flecha, caporal del Parc de Bombers de Gavà, ha destacat que “el nostre paper en aquesta col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits consisteix en donar visibilitat a la necessitat de donar sang”.

Habitualment els bombers organitzaven activitats aprofitant els punts de donació “per dinamitzar una mica la jornada, i el que fèiem era convidar a la gent a que s’apropés i fer de la donació una mena de festa per atreure a nous donants, així que mentre ensenyàvem els camions als més petits els adults podien donar sang”. L’any passat, però, (i aquest any també, de fet), a causa de la pandèmia els bombers no van poder organitzar cap activitat, però fins tot just abans de la pandèmia “s’hi havien afegit més de 50 parcs de bombers, així que, tenint en compte que al principi només es va apuntar una dotzena de parc, creiem que hi ha un creixement molt important perquè els resultats són satisfactoris tant per nosaltres, perquè ens agrada donar visibilitat a aquest tema, com pel Banc de Sang, ja que augmenten les donacions”.

sang