Mónica Parés, portavoz del Grupo municipal del PPC
Mónica Parés, portavoz del Grupo municipal del PPC

Fa uns dies vàrem celebrar la Fira d’Espàrrecs com la pandèmia ens deixa, amb actes a l’aire lliure, amb implicació de diversos sectors més enllà de la pagesia: comerços, restauració, cultura… tot esperant que l’any vinent puguem gaudir tots d’una gran festa. Però aquesta situació i d’altres han de servir per difondre els valors de la nostra ciutat més enllà del terme municipal.

Sempre hem dit que en agradaria ser pioners en moltes coses però comencem a destacar entre el nostre entorn. Perquè si parlàvem del Parc Agrari del Baix Llobregat també caldrà tenir en compte la comarca, els nostres veïns i veïnes al parlar de Gavà i de tots aquells que puguin venir en els propers anys amb els nous projectes urbanístics que es perfilen en el Pla Local d’Habitatge.

El creixement ha d’anar de la mà de majors serveis i infraestructures per la nostra ciutat que demostrin que saben acollir des de la sostenibilitat i sense prendre la nostra essència.

I parlant d’acollir, que millor que fer-ho buscant l’accessibilitat universal en tots els nostres barris i ara amb la nova temporada d’estiu, també a la platja de Gavà. Per això hem presentat una proposta al Plenari Municipal perquè s’adeqüin els accessos del passeig marítim fins a vora el mar i s’adquireixin cadires de rodes especials. Així, les persones amb mobilitat reduïda ja sigui per alguna minusvalía o les persones grans podran gaudir amb autonomia del mar en una platja metropolitana, inclusiva i de qualitat per a tots.

Els Plans d’Inclusió i de Turisme han de passar del paper als fets i a la realitat si no ens volem quedar enrera en la era postcovid que veiem cada vegada més a prop.