Dones que inspiren
“Dones que inspiren” es presenta oficialment a Gavà

El Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà va acollir ahir a la tarda la presentació oficial a la nostra ciutat de “Dones que inspiren”. Es tracta d’un projecte que va sorgir a finals del passat mes de juliol com un grup de WhatsApp i que té com a principal objectiu constituir-se en “un directori de dones amb una trajectòria professional destacada disposades a compartir la seva història i a ajudar a altres dones emprenedores a empoderar-se”.

A la presentació va assistir l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va qualificar aquesta iniciativa com a “interessant i necessària”. Sánchez va posar de manifest que “aquest tipus de projectes ens ajuden a apostar per iniciatives encaminades a aconseguir una societat i una ciutat més paritària, que és en definitiva el principal repte de l’agenda feminista en l’actualitat, aconseguir la paritat en tots els àmbits públics, privats i professionals”.

L’alcaldessa va voler destacar la diversitat de procedències de les dones que van participar en la sessió d’ahir: “Aquí tenim una representació de dones de molts àmbits, tant del nostre municipi com d’altres veïns, dones que han tingut èxits professionals que han explicat les seves històries i els obstacles que s’han trobat a l’hora de fer realitat els seus somnis. Jo crec que amb elles podrem fer al menys a la nostra ciutat coses molt interessants i necessàries”.

Marta Gimeno és la dona emprenedora que és va encarregar de fer la presentació de “Dones que inspiren”, CEO del projecte i una de les seves principals cares visibles. Gimeno defineix el projecte com “un grup de dones amb una trajectòria empresarial o emprenedora que volem compartir amb aquelles altres dones que necessitin resoldre aquells dubtes, tant personals com professionals, per poder seguir tirant endavant i no rendir-se”.

La d’ahir va ser la primera trobada presencial del grup ja que abans només se n’havien fet de telemàtiques. Gimeno insisteix en què la intenció d’aquest projecte és que “no hi hagi cap dona que no pugui compartir qualsevol angúnia o fre que senti que té per tirar endavant el seu somni a nivell professional o personal”.

Les participants de “Dones que inspiren” ho fan a títol voluntari: “No som expertes però és cert que en el grup hi ha algunes psicòlogues, que seran les que millor podran ajudar, encara que totes som dones i totes hem passat per molts problemes, hem trobat solucions a aquests problemes, i pensem que si ho podem explicar és possible il·luminar i inspirar a altres dones”.