Dos detinguts per robatoris en domicilis de Gavà i Sant Boi

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir el passat 25 de març, a Vilanova i la Geltrú, dos joves, un xx de i l’altre menor d’edat, de nacionalitat sèrbia, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a interior de domicili. Al detingut major d’edat també se l’acusa d’un delicte de conducció temerària.

El cas es va iniciar a principis de febrer arran de la detecció de diversos robatoris amb força a l’interior de domicilis a Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Els lladres utilitzaven sempre el mateix modus operandi: escalaven fins entrar en el domicili per finestres o balconades i, una vegada en el seu interior, bloquejaven l’accés a l’habitatge per escorcollar el pis sense haver de patir perquè ningú retornés al domicili.

Arran aquests fets els investigadors de Gavà van muntar un dispositiu de vigilància per la zona afectada que va permetre localitzar un dels lladres mentre recercava nous objectius. El sospitós, quan va detectar la presència policial, va fugir en un vehicle a gran velocitat i de manera temerària fins abandonar-lo a Sitges.

Els investigadors, amb la col·laboració de la Policia Local de Vilafranca del Penedès i dels mossos de la comissaria del Garraf, van aconseguir identificar els dos lladres i ubicar-ne els seus domicilis.

Finalment, el passat 25 de març es va realitzar dues entrades i perquisicions  als seus domicilis, a Vilanova i la Geltrú, on es van intervenir diversos proves de l’activitat delictiva dels investigats, així com objectes procedents dels il·lícits.

Als detinguts se’ls relaciona amb quatre robatoris amb força comesos en un període d’un mes i mig a domicilis de Gavà i Sant Boi de Llobregat. Al detingut major d’edat també se l’acusa d’un delicte de conducció temerària.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut menor va quedar a disposició de la Fiscalia de Menors i el detingut major d’edat va  passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Vilanova, que va ordenar l’ingrés a presó.