I el meu rugit?
Aquesta és la portada del llibre "I el meu rugit?"

Els escriptors gavanencs Marc Martínez Adam i Mònica Yepes Malràs acaben de publicar el llibre infantil “I el meu rugit?”. L’editorial que se’n fa càrrec de la publicació és Babidi-Bú, dintre de la seves col·lecció “La casita esdrújula”. Els autors pensen que és molt adequat per a infants entre 3 i 6 anys, tot i que a alguns més grans creuen que també els pot agradar.

L’origen de la narració està, segons ens explica el Marc, en “una història de titelles que vam fer per les nostres filles i que vam portar al seu col·legi. A tothom li va agradar molt i a casa ens vam plantejar si podríem plasmar la historia en un llibre il·lustrat”.

El conte està protagonitzat per un drac que espanta a un poble “i es pensa que el seu rugit és molt poderós”. En el poble “decideixen tirar endavant un pla entren tots per tal de canviar el rugit del drac, i cada vegada que intenta rugir li surten veus d’animals, cada vegada una veu diferent”, ens explica la Mónica. El drac “s’espanta molt perquè ja no és especial ni ferotge”, però al final “el savi mussol li diu que tot ha estat conseqüència d’un pla”.

Uns de les idees que volien transmetre amb aquesta història, segons la Mònica, és que “els infants vegin que tots units tenim més força i que podem ajudar entre tots a les persones per tal que sàpiguen que són especials i que no cal rugir fort”. De fet, el Marc deixa clar que “la nostra intenció és transmetre valors, els dos som molt d’explicar contes als nostres fills i ho fem precisament per això, per transmetre valors”.

Per tal de portar a terme el projecte, van comptar amb un il·lustrador, Carlos Peña, que tenia un estil que “s’ajustava molt a les nostres idees de com havien de ser els dibuixos”, segons Mónica. El que buscaven en aquest apartat, ens explica el Marc, era “un il·lustrador que plasmés sentiments en els dibuixos, que fos molt expressiu, és una història senzilla i el que volíem és que els dibuixos fossin grans per tal que donessin sentit al conte. De fet, les il·lustracions són el 60% del llibre, i el text és un 40%, així que lògicament li vam donar molta importància a aquest tema i és on hem estat més temps per fer el llibre”.

El llibre es pot comprar per Internet i també a grans botigues distribuïdores com ara El Corte Inglés o La Casa del Libro.