ecoindustria-jordi-tort

Avui ha tingut lloc a Viladecans la darrera de les tres sessions del projecte “Ecoindústria. Simbiosi a la indústria local”. Aquest projecte, que es va presentar a Gavà el passat novembre, està impulsat pels ajuntaments de les dues ciutats amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu de la iniciativa és fomentar entre la indústria local l’economia circular, que és la que es fonamenta en la re-valorització dels residus com a font de matèria primera o d’energia a través de pràctiques de col·laboració.

Jordi Tort, tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, ha assistit a aquesta darrera sessió i ha volgut destacar que amb aquest projecte “el que hem volgut és ajudar a les empreses de Gavà i Viladecans a generar sinèrgies entre elles i a trobar punts de trobada en quant a productes o serveis que poden compartir, o fins i tot que unes puguin ser proveïdores de les altres, o que els residus d’unes puguin ser matèria primera de les altres”.

Tort ha recordat tanmateix que aquestes sinèrgies de col·laboració entre empreses properes genera beneficis importants: “Quan un troba un proveïdor a prop això redueix molt els costos logístics i serveix també evidentment per generar menys CO2, que també és un dels objectius d’aquest projecte, intentar treballar amb una sostenibilitat ambiental i econòmica que implica, d’una banda, que les empreses puguin contaminar menys, i de l’altra que puguin tenir les coses de manera més fàcil i amb menys cost econòmic”.

En aquest projecte s’hi han implicat empreses gavanenques o bé instal·lades a Gavà com ara Roca, J. Juan o Fedefarma. Segons Tort, el projecte “s’ha focalitzat molt inicialment cap a empreses industrials perquè pensàvem que són les que generen més residus i les que tenen més volum de compra, i per tant són les que podien tenir més impacte, però ara s’obrirà una segona edició en la que també participarà l’ajuntament del Prat i allà pretenem obrir la iniciativa a la participació d’empreses més petites que d’alguna manera també es puguin beneficiar d’aquestes sinèrgies territorials”.