Josi Cano i Jaume Grau, integrants la Plataforma Aturem el Pla de Ponent
Josi Cano i Jaume Grau, integrants de la Plataforma Aturem el Pla de Ponent

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent -Salvem el Calamot assegura que l’Ajuntament està donat una informació incorrecta del nombre d’arbres que s’hauran de talar per tirar endavant el projecte d’urbanització de Gavà Ponent.

Representants de l’entitat han informat als mitjans de comunicació municipal que en un estudi realitzat per les empreses promotores es donen dades parcials sobre l’impacte que hi haurà sobre la massa forestal. Segons Josi Cano i Jaume Grau en l’informe només es parla dels arbres que es tallaran que es troben a les voreres o carrers però no dels que hi ha a l’interior de les parcel·les on aniran les futures edificacions tant dels edificis com dels equipaments.

Amb aquesta explicita metàfora ho descrivia Josi Cano, portaveu de la Plataforma: “Es com si per informar sobre el pes d’una síndria només es pesés la closca. Doncs a l’estudi que han fet on diuen els arbres que es tallen no tenen en compte, i ho diu expressament a la pàgina 3, res dels interiors de les parcel·les on van les edificacions i les construccions i els edificis. Només es parla dels arbres que es tallaran per fer els carrers, és a dir un 10% del que realment es talarà”.

Segons Jaume Grau, integrant de la Plataforma i portaveu de Les Agulles-Ecologistes en Acció, “l’Ajuntament, a la campanya informativa que està realitzant, diu que a Gavà Ponent només es perdran 2.000 arbres que es talaran, 650 es trasplantaran i es plantarien alguns arbres petits nous amb lo qual hi haurà un guany total d’arbres. Això es una manipulació de la realitat molt clara perquè en realitat nomes s’ha quantificat el numero d’arbres afectats per les obres de fer estrictament la urbanització que vol dir posar el carrer i les voreres, res mes”.

El portaveu ecologista considera que “hauríem d’explicar l’impacte ambiental de tot el sector de Ponent no nomes del projecte d’urbanització. Se està tergiversant la realitat ocultant el 80 o al 90 per cent de l’impacte sobre la massa forestal que correspon a l’espai que ocuparan els blocs i equipaments futurs. I això es el que denuncien. L’estudi que hem fet des de La Plataforma Aturem el Pla de Ponent -Salvem el Calamot i els tècnics d’Ecologistes en Acció demostren que aproximadament es talaran 12.400 arbres, i segurament seran molt més”.

Grau insisteix en què “és molt important dir la veritat a la ciutadania perquè tothom pugui formar-se la seva opinió a favor o en contra, S’han de donar les dades complertes i s’ha d’informar amb ètica i transparència”.

Els ecologistes han posat l’estudi en mans dels seus advocats i demanaran explicacions. “Estem estudiant si es possible reclamar una rectificació de la informació que ha donat l’Ajuntament a través de la campanya informativa per tal d’explicar la realitat. Reclamarem una rectificació i, en cas que no ens facin cas, estudiarem altres possibles accions legals perquè no poden permetre que hi hagi aquesta manipulació sense una resposta social”.