Ecoviu
Ecoviu: l’app que t’ajuda a tenir cura del medi ambient

Atenció a tots aquells que esteu conscienciats respecte els perills del canvi climàtic: en marxa una app anomenada Ecoviu que és de molta utilitat perquè ofereix un calendari d’esdeveniments per tenir cura del medi ambient. L’aplicació es pot descarregar tant a dispositius que tinguin Androis com als que tinguin iOS.

L’origen d’aquesta app es troba en la passió per la natura de tres amics, que es van adonar de que no hi havia un lloc que posés en comú una agenda d’iniciatives eco-sostenibles. Així doncs, van decidir crear precisament aquest espai per tal de poder “posar a l’abast de la ciutadania una manera fàcil de trobar cada dia de l’any activitats amb un impacte positiu en el medi ambient”. De fet, l’objectiu és encara més ambiciós ja que “el que volem és que Ecoviu esdevingui un punt de trobada entre ONGs mediambientals, empreses privades del sector, i ciutadans preocupats pel medi ambient”.

Un aspecte molt important de l’app és que l’usuari pot cercar activitats de la zona on viu: “L’usuari de cada localitat pot veure les iniciatives que pot fer cada dia de l’any i es pot empoderar, és a dir, si algú troba a faltar alguna iniciativa, Ecoviu li dóna l’opció de proposar qualsevol tipus d’iniciativa. Això és molt important, que la gent vegi que té una eina disponible per reunir grups de voluntaris, o per fer un taller, etc.”.

Una de les entitats que segur que troben a Ecoviu un lloc ideal per difondre les seves activitats són les associacions d’espigoladors. I aquest detall és molt important perquè, segons destaca Jiménez, “l’acció que més impacte negatiu té sobre el medi ambient, l’acció més dolenta cap el canvi climàtic, és el malbaratament d’aliments, i accions com les dels espigoladors s’han d’aplaudir perquè amb productes que abans es llençaven a la brossa ara es poden reutilitzar”.

Una altra part important de l’app és la que ofereix informació per “poder portar una vida eco-friendly, és important explicar perquè es fan aquestes iniciatives, quina és l’impacte que té alimentar-se de manera sostenible, per exemple, o quina és la importància de fer una recollida de plàstics”.