En Comú Podem Gavà presentarà una moció en el proper Ple Municipal del 30 de novembre on defensen “la prohibició de l’ús del mòbil als centres educatius i la regulació fora de l’àmbit escolar”. La formació assegura que “cal obrir una debat sobre aquest assumpte ja que la situació és preocupant” i precisen que segons les dades exposa per l’Institut de Salut Global de Barcelona del 2022 “l’ús excessiu del mòbil en l’adolescència pot generar efectes sobre la salut física com el sedentarisme o el deteriorament en la visió així efectes psicològics com hiperactivitat, dèficit d’atenció, ansietat o símptomes depressius”.

ECP podem també exposa que “segons dades de la Diputació 1 de cada 3 alumnes de 16 anys utilitza el mòbil més de 3 hores al dia i un 45% admet que de vegades passa més temps navegant que amb els amics i amigues”, la qual cosa “amoïna als pares i mares que s’estan organitzant a través de grups de whatsapp per reclamar mesures de forma conjunta”.

El grup municipal demanarà que s’insti “a la Generalitat a establir una normativa o directrius clares i d’obligat compliment als centres educatius, anant més enllà de les simples recomanacions o l’apel·lació a l’autonomia dels centres” i que es coordinin per “prohibir l’ús dels mòbils a la primària i la secundària obligatòria”, tot i que es recomana “fer-ho amb un procés dialogat amb la comunitat educativa de cada centre”. I finalment la moció també insta a totes les administracions, des de la catalana a l’europea passant per l’estatal, “a regular l’ús dels mòbils per part d’infants i joves en totes les esferes socials, sobrepassant l’àmbit de l’escola. I l’activitat de les empreses tecnològiques, de telefonia i grans plataformes digitals, establint controls públics sobre els algoritmes que desenvolupen”.