El 30 d’abril s’activa la zona taronja a la platja de Gavà
El 30 d’abril s’activa la zona taronja a la platja de Gavà

El proper 30 d’abril l’Ajuntament activa la zona taronja a la platja de Gavà. Aquest estiu s’incrementa el nombre de places d’aparcament al afegir el carrer Salou, sumant un total de 540.

Així, durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 20 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà, que han d’estar donats d’alta.

La zona taronja està distribuïda als carrers d’Alcanar, Ametlla, Amposta, Arenys, l’Escala, Cubelles (entre Alcanar i Llevant), Cunit (entre Blanes i Palafrugell), Garraf, Palamós, Palafrugell, Roses i Salou. D’altra banda, a l’aparcament de l’avinguda Europa nº 36 podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els ECO i CERO de qualsevol municipi.

En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit.

La zona taronja s’avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa l’1 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat, i que promou una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l’espai públic. En definitiva, cerca l’equilibri entre l’ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.

Com donar d’alta els vehicles

Per poder estacionar de forma gratuïta durant la temporada de platges de 2022 el vehicle ha d’estar donat d’alta en el padró de vehicles del municipi. Per això cal registrar de forma expressa els vehicles següents:

  • Vehicles matriculats a partir de l’1 d’abril de 2022. Caldrà aportar al tràmit el permís de circulació del vehicle objecte d’alta.
  • Vehicles que han canviat de nom a partir de l’1 de gener de 2022 i canvis de domicili, des de l’1 de gener de 2022. Caldrà aportar al tràmit el permís de circulació del vehicle objecte d’alta.
  • Tots els vehicles de rènting, cotxes d’empresa i qualsevol altra modalitat, a disposició dels veïns/veïnes de Gavà. En aquests casos, per fer la tramitació cal aportar la següent documentació:
  1. Rènting particular: Còpia del contracte de rènting a nom de la persona resident a Gavà.
  2. Rènting empresa: Còpia del permís de circulació del vehicle, document d’adquisició del vehicle per part de l’empresa i certificat del conductor habitual del vehicle amb el segell d’empresa.
  3. Vehicle de lloguer: contracte a nom de la persona resident a Gavà.

Els vehicles de rènting, cotxes d’empresa i altres modalitats de disposició han de renovar la sol·licitud, ja que la realitzada al 2021 no és vàlida. Les altes s’han de tramitar a través del registre de l’Ajuntament a la seu electrònica eseu.gava.cat o bé a l’adreça electrònica zonataronja@gava.cat.

Cap vehicle podrà estacionar a la zona taronja sense que estigui registrada la petició d’alta. Els vehicles autoritzats no han de disposar de cap distintiu. La comprovació de la condició de vehicle resident la farà la Policia Municipal mitjançant una PDA portàtil.