El Ballet de Moscou a Gavà
El Ballet de Moscou actuarà aquest divendres a Gavà

El Ballet de Moscou actuarà aquest divendres, 26 de juliol, a Gavà. La prestigiosa companyia, actualment de gira, estarà a l’Espai Maragall representant el “El llac del cignes”, el gran clàssic de Txaikovski estructurat en els ja coneguts 4 actes.

PRIMER ACTE

El jardí del castell del príncep Sigfrido

És el vint-i-unè aniversari de Sigfrido, i el jove príncep està celebrant una festa al jardí del seu palau amb joves de la seva cort i estrangers.

L’ambient de festa és pertorbat per l’entrada de la Reina i les seves dames d’honor. Sigfrido s’altera quan la seva mare li ordena que: Demà a la nit, el seu aniversari se celebrarà amb un ball a la cort, i allà, entre les més belles dames de la comarca, haurà de triar a la seva futura esposa

El Bufó, intenta restaurar l’esperit de la feliç ocasió i anima el príncep formant una partida de caça.

SEGON ACTE

La riba del llac

El príncep, preparat per a la caça, camina cap als cignes, en aquest moment, entra en el clar la més bella dona que mai ha vist.

Sorprenentment, la jove sembla ser alhora cigne i dona, la seva bonica cara està emmarcada per plomes de cigne. El príncep s’acosta, pregant-li que no marxi volant i davant la seva por el príncep li indica que la protegirà. La Reina dels Cignes es diu Odette. Ella li explica que aquest llac va ser format amb les llàgrimes de la seva mare perquè un bruixot malvat, Von Rotbart, va convertir la seva filla en la Reina Cigne. Ella i la seva cort continuaran sent cignes, excepte entre la mitjanit i l’alba, que és quan assumeixen la seva forma humana. Aquest malefici acabarà quan un home valent i lleial es casi amb ella. El príncep li diu que ha d’anar la pròxima nit al ball de palau ja que ha de triar a la seva núvia i li promet que es casarà amb ella. Just en aquest moment, el mag apareix a la riba del llac, fent-li senyals amenaçadors perquè Odette torni amb ell. Quan els amants han deixat el clar, tots els cignes en la seva forma humana entren ballant des de la riba del llac.

TERCER ACTE

El gran saló del castell del príncep

A la festa, ambaixadors i belles princeses de terres llunyanes han arribat a rendir tribut al príncep. Sigfrido, que pensa només en la seva trobada amb Odette, balla de forma automàtica i indiferent amb les belles princeses. Sense previ avís, un cavaller entra amb la seva filla que és la viva imatge de la seva volguda Odette. Es tracta de Von Rotbart, que s’ha transformat a si mateix i a la seva filla per a enganyar el Príncep i que aquest trenqui la promesa feta a Odette que mai estimarà a una altra.

Odile ha aconseguit entabanar Sigfrido, qui pensa que no és una altra que Odette. Mentre ballen els dos joves, Odette es deixa veure en la distància i fa senyals a Sigfrido perquè entengui l’engany. Després, Sigfrido s’aproxima a Von Rotbart i demana la mà d’Odile i aquest li dóna el consentiment. En aquest moment, la sala de ball s’enfosqueix. Van Rotbart i Odile dempeus davant el príncep en triomf final. Sigfrido no pot suportar els seus riures odiosos i cruels, i es torna per veure en la distància la tendra figura d’Odette tremolant entre sanglots.

QUART ACTE

La riba del llac

Quan Odette apareix plorant, les donzelles cigne intenten consolar-la explicant-li que el príncep desconeixia el pla de Von Rotbart. Sigfrido entra corrent en el clar buscant Odette entre els cignes. La pren entre els seus braços, demanant-li que perdó i jurant el seu amor infinit. Odette el perdona però li diu que no serveix de res, perquè el seu perdó es correspon amb la seva mort. Quan apareix Von Rotbart, Sigfrido el desafia, qui després de la lluita, és vençut per la força de l’amor del príncep a Odette. La mort de Von Rotbart allibera Odette del seu encanteri.

La funció a Gavà començarà a les 21 hores i el preu de les entrades és el següent:

  • Entrada general:35 €
  • Entrada de grup: 25 € (mínim 12)(A taquilla de l’espai Maragall)
  • Entrada Pack familiar/amics: 30 €/ entrada (per la compra de mínim 4 entrades)